A 3D lézervágógépek bármilyen felületen képesek megmunkálást végezni, a szög manuális beállítása nélkül. Az U-alakú csőlézer fejjel alkalmasak egy adott munkadarab térbeli megmunkálásához szükséges folyamatok elvégzésére. Automatikus robotmozgási technológiát használnak; professzionális, nagy pontosságú lézerfejjel, stabil lézerteljesítménnyel és kiterjedt megmunkálási területtel rendelkeznek. Fém munkarabok – mint például fémlemez, nemesacél és egyéb, különböző vastagságú anyagok – pontos vágására és megmunkálására képesek. Saját fejlesztésű modelljeinket 5”-os LCD kijelzővel szereltük fel. Esetükben az offline CNC rendszer még kényelmesebb kezelést tesz lehetővé.

Mitől lesz pontos egy 3D lézervágógép?

A 3D lézervágógépek az ipari robotok rugalmasságát, gyorsaságát és teljesítményét használják fel. A darabolni kívánt munkadarab méretétől függően különböző installációk közül lehet választani az egyes termékek vagy megmunkálási pályák online illetve offline programozásához. A 6-tengelyes száloptikás lézervágó fej segítségével végzett szabálytalan munkadarabok háromdimenziós vágásához a száloptikai lézervágó fej egy követő és egy optikai átviteli egységgel van felszerelve. A szálon keresztül jut el a lézer a vágófejhez és egy fókusz rendszer gondoskodik a fókuszálásról. A vezérlő áramkörhöz többszörös fókuszrendszert fejlesztettünk ki a különböző térbeli fémlemezek, ügyfelek igényeihez igazodó vágása érdekében.

A 3D lézervágógépek felhasználási területe

Nemesacélhoz, szénacélhoz, ötvözött acélhoz, szilícium acélhoz, horganyzott acélhoz, nikkel-titán ötvözethez, alumíniumhoz, alumínium ötvözethez, titán ötvözethez, rézhez és más fém anyagokhoz használható. Széles körben használják a különféle gyártóipari ágazatokban, mint például az űriparban, az autóiparban, a hajóiparban, gépgyártásban, felvonó gyártásban, reklámanyag gyártásban, háztartási gép gyártásban, orvosi berendezések gyártásában; valamint hardvergyártás, dekorelemek készítése és külső fémmegmunkálás során.