Szeptember 4-én bemutatták a Bodor Laser ultranagy, 40 kW-os teljesítményű fiber lézervágógépét a vállalat Innovációs és Kutatóközpontjában, megalapozva jövőbeni úttörő terveiket, újabb csúcspontot elérve a lézervágó iparban. Az évek során a Bodor Laser erős K+F tevékenységével mindig az iparág élvonalában állt, melynek legújabb eredményeképpen előálltak a világ első 40 kW-os lézervágó gépével, újradefiniálja a lézervágást.

Az eseményen az ipar releváns vezetői, a kormány és rengeteg mérvadó média, mint például a CCTV, a People’s Daily Online, a Xinhua, a Sina, a Tencent, a Baidu, a Phoenix New Media, a NetEase, az IQIYI, a Youku, a Volkswagen Daily is részt vett. Emellett az élő közvetítés keretein belül online közel egy millió néző kísérte végig a bemutatót.

40 kW teljesítményű fiber lézervágógép

A sajtótájékoztatón Mr. Yang Xuguang, a Bodor K+F részlegének vezérigazgatója mutatta be az új gépet, a 40 kW-os teljesítményű vágási folyamatot, mely áttörte a vágási vastagság szűk keresztmetszetét, új szabványokat létrehozva. A vágási vastagság, pontosság és sebesség sokoldalú fejlesztésével, a 40 kW-os Bodor Laser géppel több lézeres alkalmazás valósítható meg, új mércét állítva a lézervágó iparban. Maximális vágási vastagsága elérheti a 200 mm-t, mely az ipart tekintve 5 év alatt tízszeres növekedést jelent (megjegyzés: Kínában 2015-ben vezették be és kezdték értékesíteni a 6000 W-os gépeket, melyek maximális vágási vastagsága 20 mm volt). A Bodor Laser 40 kW teljesítményű fiber lézervágógép átfogó feldolgozási hatékonysága 50-80%-kal nő, a 20 mm-es szénacél vágási sebessége elérheti a 6 méter/percet, a 30 mm-es szénacélé pedig a 2.4 méter/percet. Ezenkívül olyan exkluzív funkciókkal rendelkezik, mint a vastag lemezek túlmelegedésének automatikus kompenzálása, fokozott védelem + hatékony poreltávolítás, és így tovább.

A Bodor Laser célja, hogy az innováción és technológián alapuló, felhasználó-orientált lézervágó gépek területére összpontosítson, hogy végeredményben a legmegbízhatóbb lézervágási megoldást kínálja a fémfeldolgozó vállalkozások számára világszerte. Lehetőséget kínálva az új és a régi felhasználóknak ipari megoldásaik korszerűsítésére, segítséget nyújtva az új és a régi kinetikus energia átalakításának folyamatában.

40 kW teljesítményű fiber lézervágógép

2019-ben a 25 kW és 30 kW-os gépek globális debütálásával a Bodor Laser alapot nyújtott az ipar rendkívül nagy teljesítményű lézeres alkalmazásaihoz. Most pedig, bő egy évvel később a 40 kW teljesítményű fiber lézervágógép prezentálásával ismét bebizonyították erősségüket az intelligens gyártási technológia folyamatos fejlesztésének területén. Ahogy a mondás is tartja: “amit egy ember el tud képzelni, azt valaki más meg is tudja valósítani”.

A 40 kW-os lézervágási technológia nagy előrelépést jelent, megtörve a lézervágás több korlátozását, szélesítve a lézeres feldolgozás felhasználási spektrumát. Összességében ugyanis nem csupán vastagabb lemezek vágására képes, hanem gyorsabb, jobb felületkiképzésű és olcsóbb vágási eljárást tesz lehetővé, ezzel segítve a vállalkozásokat a hatékonyság és termelékenység növelésében, költségcsökkentés mellett, piaci bővülés lehetőségével.

A Bodor Laser a 40 kW teljesítményű fiber lézervágógép debütálását pusztán kiindulópontnak tekinti, egy új technológiai forradalom alapjának. Célja, hogy a lézertechnikát minél szélesebb körökben alkalmazzák, lehetővé téve gyártócégek tízezreinek átalakulását és fejlődését, egyre nagyobb értéket létrehozva a fémfeldolgozó vállalkozások számára.