A Dream lézervágógépek kitágítják a működési korlátokat, így használatuk egyszerűbbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá vált.

„Van egy álmom” – idézet egy olyan embertől, aki valóban tudta, mit jelent a végsőkig való küzdelem. A lemeziparnak is megvannak a maga kihívásai, harcai és most már megvan a maga Álma is. A Bodor Laser bemutatta saját fejlesztésű, Dream Series névre keresztelt csúcskategóriás fiber lézervágó gépét.

Azoknak, akik mernek álmodni

A mágneses lebegtetésű (levitációs) motorral felszerelt lemezmegmunkáló gép a stabilitás, a nagy vágási sebesség és az intelligens technológiák ideális kombinációját kínálja. A motoros hajtástechnika alapját képező, „mágneses lebegtetés elmélet” alkalmazásával nincs mechanikai súrlódás. Ennek a technológiának köszönhetjük a 21. század leggyorsabb vonatait is. A szerszámgépekben való alkalmazása nagyobb pontosságot, stabilabb mozgást, egyszerűbb karbantartást, gyorsabb reakciót, rövidebb feldolgozási időt és nagyobb hatékonyságot biztosít.

A pontosságot befolyásoló közbenső mechanikai kapcsolatok elhagyása csökkenti a tehetetlenséget és javítja a dinamikus reakciókat, így a pozicionálási és ismétlési pontosság a mikronos tartományba kerül. A Beckhoff alapú BodorThinker 4.0 a gyors reagálású és intenzíven gyorsuló mágneses lebegtetésű motorral kombinálva a 200 m/perces gyorsjárati sebességet és a 4 g gyorsulást is eléri. A tartó szerepét betöltő vezetősínt leszámítva nincs egyéb mechanikus kapcsolat vagy átalakító eszköz. A mozgó alkatrészek csak a levegővel érintkeznek, ezáltal megszűnik a hajtómű és a fogasléc, valamint a fordulatszámcsökkentő áttétel mozgása által keltett zaj. Nagy sebességű vágáskor a mozgás stabilabb, a rezgés kisebb, a precizitás és pontosság nagyobb.

A motormozgató mechanizmus minimális számú alkatrésszel biztosítja a lineáris hajtást, ami kevesebb helyet foglal el, és kedvezőbb erőátvitelt biztosít. A stabil és megbízható motorban – a motorvezetőt leszámítva – semmilyen más súrlódás nem keletkezik. Ennek köszönhetően az alkatrészek kopása nagymértékben csökken, így a motor alig vagy egyáltalán nem igényel karbantartást. A működési lökethossz változatlan teljesítmény mellett határtalanul meghosszabbítható, így a gépágy bármely helyzetében garantált a kiváló vágási pontosság.

Dream lézervágógépek műszaki adatai

ModellDream3Dream4Dream6
Munkaterület3048 x 1524 mm4000 x 2000 mm6100 x 2500 mm
Lézerteljesítmény6-40 kW6-40 kW6-40 kW
Pozicionálási pontosság±0.03 mm±0.05 mm±0.05 mm
Ismétlési pontosság±0.02 mm±0.03 mm±0.03 mm
Max. kapcsolási sebesség200 m/p200 m/p200 m/p