A 21. század egyik legígéretesebb új technológiájaként, a lézertechnika fontos szerepet játszik a bennünket körülvevő környezet megtisztításában. A lézer megjelenése és alkalmazása a harmadik ugrásnak tekinthető az emberi eszköz felhasználásban. Az energiafelhasználás vadonatúj módszereként, a lézeres megmunkálás „a jövő gyártási rendszerének általános megmunkálási módszerének” tekinthető. Az energiatakarékosság, a környezetvédelem és az új energiafelhasználás globális kérdéseként merül fel: hogyan tudunk zöld utat teremteni? Lehet, hogy mindez a száloptikás technológián múlik!

Energiatakarékosság lézertechnológiával

A hagyományos megmunkálási eljárásokhoz és más lézerekhez viszonyítva a száloptikás lézer kiváló környezetvédelmi „génekkel” rendelkezik, ami az alábbiakat foglalja magában:

Más lézerekhez viszonyítva, a száloptikás lézereknek magasabb elektro-optikai együtthatója van, ami elérheti akár a 30% -ot is. Míg a YAG lézerek esetében ez 3 % -ot, a CO2 lézerek esetén 10 %-ot tesz ki.

A hagyományos lézerek erősítő közegét általában vízzel kell hűteni. A száloptikás lézerek optikai szálakat használnak erősítő közegként, nagy felület-térfogat aránnyal, ami kiváló hőelvezetést eredményez. Eközben a zárt szálszerkezet biztosítja a lézerüreg stabilitását. A páratlan tulajdonságok miatt a hűtési igény jelentősen kisebb. Az alacsony teljesítményű száloptikás lézerek esetében csak levegőhűtésre van szükség, ami a hagyományos lézerekhez szükséges vízhűtést váltja ki, ezáltal villamos energia és víz takarítható meg.

Pontosan azért, mert a száloptikás lézereknek magasabb elektro-optikai együtthatója van, az üzemeltetési költségek csökkennek. A teljes lézerüreg lágy szálból, hegesztéssel készül. Ez egy zárt üreg, optikai lencsék nélkül. A bekapcsolás után azonnal használható, a magas stabilitása miatt nincs szükség beállításra. A megbízhatósága a lézerek megbízhatóságának 1,5-szerese, a javítási költségek 50% -kal alacsonyabbak. A száloptikai lézer használata jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket és a karbantartásra fordított időt, növeli a hatékonyságot, a költségek megtakarítása érdekében.

A száloptikai technológia folyamatos áttörése révén gyorsan népszerűvé vált. Energiatakarékossága, környezetkímélő technológiája és magas hatásfoka révén, valamint azzal, hogy egyszerűen kombinálható robotokkal és az intelligens vezérlőkkel, tökéletesen megfelel Kína jövőbeni gyártási igényeinek. A feldolgozóipar átalakulásával és korszerűsítésével járó igények kielégítése érdekében a lézertechnológia a magas hatásfok, az energiatakarékosság, a környezetvédelem és az intelligencia irányába vezet.