Túl sokba kerül a lézervágás és a lézergravírozás? A gyártók többsége erre a kérdésre általában igennel válaszol. De vajon miért is drága az ilyen típusú kivitelezés?

A legkézenfekvőbb tény maga a gép. Az összes elérhető lézervágórendszer alapvetően két egyedi és jól megkülönböztethető rezonátor technológiára szűkül le: a CO2 és a száloptikás lézerekre. A száloptikás lézer legfontosabb előnyének energiahatékonyságát tekinthetjük. Hatásfoka magasabb, mint a CO2 lézereké. A CO2 lézerek ugyanis a befektetett energia 8–10 %-át hasznosítják, míg a száloptikás lézerek esetén 25–30 %-os hatásfokkal lehet számolni. Összességében tehát a száloptikás rendszer teljes energiafogyasztása CO2 rendszernek mindösszesen az 1/3-a, vagy akár csak az 1/5-e, ami körülbelül 86 %-kal nagyobb hatékonyságot jelent.

A száloptikai rendszerről

A száloptikai rendszer fényjellemzői kedvezőbbek, hiszen például rövidebb a hullámhossz. Ez javítja a sugárnyaláb elnyelését a vágandó anyagban, és lehetővé teszi a nem vezető fémek – mint például sárgaréz és vörösréz – vágását is. 6 mm vastagságig az 1,5 kW-os száloptikás lézer vágási sebessége megegyezik a 3 kW-os CO2 lézer vágósebességével. Magasabb termelékenységet eredményez, alacsonyabb működési költségek mellett, mivel üzemeltetési költségei alacsonyabbak, mint a hagyományos CO2 rendszereké.

Az anyagköltségek jelentősen eltérhetnek, és az anyag megválasztása hatással van a vágás idejére. Általános szabály, hogy a vékonyabb és könnyebb anyagok gyorsabban vághatók. Így minél gyorsabb a tervezett vágás, annál kisebb a költség.

A +/-0,005 hüvelyk tűréstartományú lézervágás az adott méretre vonatkozó követelményeknek megfelel, és már az első alkalommal képes biztosítani az előírt, végső munkadarab méretet. Az idő a lézervágásnál rendkívül fontos tényező, de a teljes vágási műveletet is gyorsan kell végezni. A lézervágó gépek további előnyei között említhető a széles mérettartomány és az alkalmazhatóság számos fémtípus esetében, bár ezek a tényezők az árban is megmutatkoznak.

A vállalati tervdokumentáció megfelelő előkészítése, a helyes anyag és folyamat megválasztás csökkentheti az ezzel a lenyűgöző technológiával járó költségeket. A lézervágás számos elemével – mint például az idővel – a gyártás gyorsabbá és hatékonyabbá tehető.

Bodor Cutting 3.0

Mostanra a Bodor Cutting 3.0 operációs rendszerrel jelentős vágási költség csökkenést sikerült elérnünk. A rendszer segítségével a vastag lemezek vágása esetén a sebesség a duplájára nőtt, változatlan minőség mellett. Egy meghatározott teljesítménynél a vágási költségek a nitrogén vágás mindössze 10% -át teszik ki, és jelentős gazdasági előnyöket jelentenek az ügyfelek számára. Egy 10 mm vastag rozsdamentes acél vágásakor a nitrogén nyomás 4 bar-ra csökken, a sebessége legalább 10 %-al nagyobb, a hagyományos vágáshoz képest.