Tartós gép, hosszabb élettartammal

A 200 Mpa húzószilárdságú grafitos öntöttvas gépágy nagy nyomószilárdságú és keménységű, jó a vibrációállósága, és kopásálló.

Az Öntöttvas Gépágy Mechanikai Elvének Előnyei

Ideálisabb anyag

A megmunkálhatóság, stabilitás és rezgéscsillapítás sokkal fontosabbak a gépeszköz ágya számára. Lévén alacsony széntartalmú acél, a Q235A rezgéscsillapítása nagyon alacsony. A szürke öntöttvas széntartalma magas, a szén főleg grafitpehely formájában jelenik meg, ami javítja a gépeszköz rezgéscsillapítását és kopásállóságát, és csökkenti a veszteséget a gépeszköz használata közben. Ugyanakkor nyomószilárdsága és keménysége megközelíti a szénacélét, és jobbak az öntési, vágási és feldolgozási tulajdonságai. Ezért az öntöttvas alkalmasabb a gépeszköz ágyának elkészítéséhez, mint a Q235A.

Megfelelőbb eljárásmód

Az integrált formázás és avítás után az öntési eljárás belső feszültsége csaknem elhanyagolható, így a stabilitás kiemelkedően magas, és a gépeszköz pontossága hosszú időn át fenntartható.

Ésszerűbb kialakítás

Az öntött ágy integrált kialakítású, egyetlen anyagból készül, így kiválasztható a legjobb erőpont és tartószerkezet, ezáltal garantálva az ágy egésze mechanikai tulajdonságainak tökéletességét.

Legfőbb előnyei

  • stabilabb

  • pontosabb

  • nagyobb rezgéscsillapítás

Miért nem készít sok hazai gyártó öntöttvas gépágyakat?

Az öntöttvas gépágyhoz az ellátási lánc nagy műszaki fejlettsége és minősége szükséges, különösen az öntés szerkezeti tervezésében. Ha nem áll megfelelő tapasztalat rendelkezésre, nehéz összeilleszteni a szerkezettervezést az öntési folyamattal az ellátási lánc tekintetében, így a munkadarab mérete túl nagy lesz. Ha nincs megfelelő öntési tapasztalat, könnyen előállhatnak öntési hibák, mint pl. homoklyukak, szénpor, törés, stb. Nálunk az ellátási lánc nagy műszaki fejlettsége és minősége áll rendelkezésre, hogy biztosíthassuk a kiváló minőségű öntött ágy előállítását.

Bemutató videó az öntöttvas gépágyról

Kérdése merült fel? Vegye fel velünk a kapcsolatot űrlapunkon keresztül!