Aki lemaradt a májusi Ipar Napjai kiállításról, az szinte mindent bepótolhat szeptemberben, Hannoverben az EMO 2023 kiállításon!

P3 sík lézervágó gép

A Bodor Laser hannoveri standján is helyet kap majd a P3 síklézer, egy rekordközeli 30 kW-os MAX fiber lézerforrással felszerelve. Az ultranagy lézerteljesítménnyel elérhető vágási sebességet tovább gyorsítja a LaserScan funkció. A világ első LaserScan lézervágó gépe új kategóriát teremt az iparágban, és egyben új mércét állít fel a lézersugárpálya programozásában. A másodpercenkénti 200-szori nagyfrekvenciás scan funkció révén egy méter vágás alatt a sugárnyaláb útja akár 30 métert is lefed. A hurkokból álló lineáris mozgásvezérlésnek és a több mint 1 000 szabadalmaztatott algoritmusnak köszönhetően 20–30 százalékkal gyorsabb vágási sebesség érhető el.

Fontos megjegyezni, hogy ez a berendezés már a Bodor Laser gépek harmadik generációját képviseli, a gyártó ugyanis olyan gyorsan fejleszti és modernizálja a választékát, amit korábban csak a mobiltelefon-iparban láttunk. Növelték a gyorsulást és az elérhető maximális sebességet. A továbbfejlesztett vezérlőrendszer alkalmazásával pedig a fúvókák automatikusan – akár 35 mp alatt – cserélhetők a különböző anyagok és anyagvastagságok szerint, ami rendkívüli időmegtakarítást eredményez.

i7 precíziós sík lézervágógép

A standon szintén helyet kapó i7 precíziós síklézer legfőbb jellegzetessége az elképesztően kompakt kialakítás: a 3 000 × 1 500 mm-es lemezméret körül szélességben 300-300, hosszban alig 500-500 mm-rel nagyobb helyet igényel a teljes berendezés. ennek megfelelően nem a legnagyobb, de ahol nincs tömeggyártás, ellenben korlátozott a hely, oda ideális választás a 3–6 kW lézerforrással felszerelhető i7 fiber lézeres vágógép.

Az i7 precíziós síklézer zárt munkatere növeli a kezelési biztonságot, a burkolat védőüvege megóvja a gép kezelőjét a lézersugárzástól. A füst- és porszűrő rendszer a működtetést környezetkímélőbbé teszi, így a kezelő tiszta és egészséges környezetben végezheti a vágási műveleteket. A speciális kialakítású hegesztett gépágy jól ellenáll a magas hőterhelés okozta deformációnak. A magas termikus stabilitás csökkenti a gép működés közbeni elhasználódását, hosszú távon megőrizve annak pontosságát.

i széria bemutató videó

T-Trans automatikus csőbetöltő

Hannoverben a lézeres csőmegmunkálás automatizálási eszközei is reflektorfénybe kerülnek, amit a standon a T-Trans automatikus csőbetöltő berendezés képvisel majd. A T-Trans 3-tól 9,2 méter hosszig, 20-tól 230 mm átmérőig képes kezelni a csöveket. Automatikusan felismeri azokat és a készenléti helyre rögzíti a következő csövet, idomacélt, vagy éppen zártszelvényt, így megszakítás nélküli megmunkálást tesz lehetővé.