A Bodor M sorozattal a vágási hulladék 0 %-ra csökkenthető

Nem kétséges, hogy a kevesebb hulladékkal járó vágási folyamat, alacsonyabb gyártási költségeket jelent, melyet az összes fémgyártó szívesen alkalmaz. Lézeres csővágás esetén, a csővégnél keletkező hulladék hossz adja meg a munkadarab kihasználtságát – minél rövidebb a felesleges csővég, annál kevesebb az anyagveszteség, és annál alacsonyabb a gyártási költség. Számoljunk utána: ha egy 5000 mm hosszú cső esetén 200 mm-es volt a felesleges, levágott rész, akkor a munkadarab 4 %-a a hulladékba került. Elméletileg ezt azt jelentette, hogy 200 cső esetén 20 m csőhosszúság került hulladékba.

Ez a szám eléggé megdöbbentő, nem?

A megfelelő lézeres csővágási megoldással az anyagkihasználtság jelentős mértékben növelhető. A Bodor M sorozatú 4-tokmányos lézeres csővágó gépet a különböző hosszúságú csövek hatékony és precíz vágására terveztük. Ebben a cikkben azt fejtegetjük, hogyan képes a Bodor M sorozat 4-tokmányos modellje NULLA hulladékot elérni a befogott csővégnél a gyártás során, a hagyományos 3-tokmányos modellekhez képest.

Hogyan segít a lézeres csővágó gép 4-tokmányos kivitelben minimalizálni az anyagköltségeket?

A csővágás során a levágott résznél keletkező hulladék elkerülhetetlen, ami az anyagköltségek nagy részét teszi ki, mivel a tényleges gyártási során folyamat mindig van egy bizonyos távolság a lézerfej és a tokmányok között, ami megakadályozza a csövek hulladék nélküli vágását. A vágás közbeni szinkronizált, 4-tokmányos befogás a Bodor M sorozat rendkívüli képességeinek titka, ami a befogott csővég hosszát nullára csökkenti, és így a teljes gyártási költséget minimálisra csökkenti. Emellett érdemes megjegyezni, hogy a feldolgozható csőhulladék esetében nincs maximális hossz, mivel a Bodor 4-tokmányos modell csővég feldolgozása minden egyes gyártási helyzetben, bármilyen hosszúságú anyaggal kompatibilis.

lézeres csővágó gép

Ezzel szemben a hagyományos 3-tokmányos lézeres csővágó gép nem képes nulla hulladékhosszal csöveket vágni. Egyrészt, a hátsó tokmány a cső alátámasztásának és megtartásának szerepét tölti be. Ha az első tokmány nyit, a másik 2 tokmány nem képes a cső előre-hátra mozgatásával a vágási folyamatot befejezni. Másrészt az ún. „3+1” tokmányos szerkezet korlátai egyértelműek: a rövidebb csővéget nem lehet olyan erővel befogni és nem lehet a cső munkadarabot a vágási folyamat során olyan hatásfokkal forgatni. Ahogy az mindkét esetben látható, a 4-tokmányos kivitel páratlan előnyökkel rendelkezik a nulla hulladék miatt, ami jelentősen csökkenti az anyagköltségeket a gyártás során.

A Bodor M sorozat további innovatív jellemzői

1. funkció
A Bodor M sorozat a Bodor automatizált betöltő és kiadó rendszerekhez is használható, melyek biztonságos és hatékony munkadarab adagolást biztosítanak, emberi beavatkozás nélkül.

2. funkció
Szinkronizált betöltési és vágási folyamat. A cső adagolása és vágása már akkor megkezdhető, amikor az előző folyamat során levágott munkadarab kiadása zajlik, ami jelentős termelési hatékonyság növekedést eredményez.

3. funkció
A betöltési oldalra szerelt 3 db szervos görgő biztosítja, hogy a csövek a tokmányok közepén maradjanak, mivel a csöveket a vágási pályák mentén tartja, megakadályozva ezzel a csövek rázkódását és leesését a vágási folyamat során.

4. funkció
A Bodor saját fejlesztésű zárt pneumatikus tokmánya. Rendkívül gyors befogás és magas, dinamikus teljesítmény. A befogási művelet 2 másodperc alatt elvégezhető.

Tegyen jót vállalkozásával, és cserélje le berendezését egy Bodor 4-tokmányos modellre, a hatékonyabb és költségtakarékos csővágás érdekében. Készséggel állunk rendelkezésére, hogy egyeztessük a gyártásre vonatkozó igényeit, és Önnel szorosan együttműködve megtaláljuk az igényeinek leginkább megfelelő gépet.